A fogantatástól...
.

2012. augusztus 14., kedd

10. hónapban

Nincs időm olyan rendszerességgel írni, ahogy szeretnék (mondjuk: hetente 1x). Igyekszem mindig összeszedni, rendszerezni a gondolatokat, miket a gépre vetek, aztán mire oda kerülök, félholt, avagy félőrült állapotban... ahogy esik, úgy puffan.

Natkó szupi gyerek, nagyon okos. Egy csomó mindent megért, láthatóan megérti... még nem válaszol :)

Dévényeshez még járunk, bal lábát még az esetek többségében húzza maga után, míg a jobb lábával seder, azaz kúszik veszettül. A kezei még nem elég izmosak, sőt, az egész gyerek nem elég izmos. Nos, csak a reggeli tápszerrel és főzelék-hegyekkel nincsenek csodák... Fekete Laci sem lenne erőember 3szál sárgarépával/nap. Már úgy állunk, hogy vacsira becsempésztem neki a tápszert, amit sajnos nem eszik meg maradéktalanul. Azonban még mindig többet, mint a pépből. Az elmúlt héten 2 alkalommal is sikerült ebéd után egy órával belediktálni egy cumisüvegnyi tápot.

Szombaton kapott először kenyeret (kenyérhéjat) és imádja (libegőzni ment a család, kis Budapest Sightseeing). Ettünk férjemmel sültkolbászt a felső állomáson és nekem nagyon ott volt. Férj szerint túl sós. Gyerekek hot-dogot kaptak, Nati meg ugye megette élete első kenyerét. A játszótér - ami fent várta a srácokat - már az én gyerekkoromban is ugyanez volt, erre legalább fordíthattak volna némi pénzt!




Mielőtt még valaki infarktust kapna: Nati hordozókendőben volt - Amazonas cippzáras. Hátránya, hogy csak szemből tehető bele a baba, viszont nagyon kényelmes.

9. hónapos védőnői ellenőrzés során mondta a vnő, hogy főtt tojás sárgáját összetörve adhatom már a gyereknek főzelékbe. Úgyhogy kész bébiételben ki is próbáltuk, spenótot kapott tojássárgájával és nem ízlett neki kevésbé. A mi kajánkra, főleg a tesókéra nem kicsit van ráindulva... majd eljön az ideje.  

Szépen alszik este, napközben 1x2 óra biztos megvan délelőtt, majd délután úgy 1x1-1,5 órát még lehúz. Kell is, okosodjon!
 
"Anyát nem látom, ordítok" 3hete bekapcsolt nála. Ha fáradt, akkor az is elég, ha "Anya messze van, alig látom, ordítok".
Ha ott vagyok vele, akkor semmi probléma, egy nagyon kiegyensúlyozott baba, remekül elszórakozik már a tesókkal. Persze oda kell figyelni, mert a tesók néha hamarabb cselekednek, mint gondolkodnak és az veszélyes lehet még a kis törpére.

Kilók
10. havi mérés napra pontosan: 2012. augusztus 04. 7440gr. (siralmas) Hosszra úgy 72centire saccolom, 74-es ruhákat hord. Lehet, hogy nem lesz olyan magas, mint a testvérei.
Mai mérés: 7620gr.
 

Tegnapi fürcsi hajmosással, majd sapkában elfogyasztott egy fél szelet kenyér héját, aztán tápi, végül alvás. Éjszakai alvás kezdete általában 20.30-kor, de 21.00-ig legkésőbb. Nem szokott nyűglődni este, szépen elalszik. Szombaton kijött a 3. foga és nem változott meg a viselkedése. (Ezt sürgősen le kell kopogni!:))
 
Hasonlít Natasa a nagymamimra, az is hobbit volt :)

Autót cseréltünk. Ebben már elfér a 3 gyerekülés simán (2db Cybex Solution-X, 1db Bebe Confort Creatis fix) Meggyászoltuk a régit, az depis időszak volt.
2012. júliusi videók
Banán evés, ahogy sikerül (4perces)

2 megjegyzés: