A fogantatástól...
.

2012. április 5., csütörtök

FÉL ÉV

Eltelnek úgy napok, hogy be sem kapcsolom a számítógépem. Most már biztos, hogy nem vagyok netfüggő. Márciusban sokszor elkezdtem írni posztot, aztán töröltem, mert túl fellengzős lett. Na de majd most!


GenoID – laktózérzékenység-teszt

Vizsgálati eredmény: 1. allél: T, 2. allél T.
Fenotípus: LAKTÓZTOLERÁNS

„A laktázgén C_13,9kbT polimorfizmusának vizsgálata minkét lókuszon T allélt mutatott ki, vagyis nincs jelen az a DNS-változat, amelyik a tejcukrot bontó enzim génjének működését fiatal felnőttkorban leállítja. Az örökletes felnőttkori tejcukor-érzékenység európai fehér egyénekben ezzel a teszteredménnyel 98%-os valószínűséggel kizárható. (Igen ritkán előfordulhat, hogy más genetikai elváltozás okoz tejcukor-érzékenységet, valamint nem zárható ki a laktózintolerancia másodlagos kialakulása sem valamely, a bélhámot érintő betegség kísérőjelenségeként.)”

KRIO Intézet – köldökzsinórvér feldolgozási adatok

A köldökzsinór mintából feldolgozás után 5 különálló hordozó került fagyasztásra:
- 1cm natív köldökzsinór darab
- Wharton kocsonya szeletek (legalább 20db)
- Elsődleges tenyészetből nyert mezenhimális őssejtek
- Másodlagos tenyészetből nyert mezenhimális őssejtek (2db kultúra)

(Levett köldökzsinórvér mennyiség: 97ml, életképesség: 99%, virológia: negatív a nézettekre)
Nagyon korrekt a cég. Bármilyen munkafolyamat jött, már küldtek is róla levelet. Amikor beérkezett a mintánk hozzájuk, akkor is kiküldték a „leltárt”.

Natasa
  • 4hós kora végétől szépen elalszik egyedül az ágyában este és napközben is (kivéve, ha beteg).
  • Foga nincs, mégis mindent megrág.
  • Ebédre elfogy egy nagy üveg bébiétel, és sokszor uzsira is azt kap. Szeret kanalazni, sokszor a cumisüvegtől (már a látványától is) elkezd öklendezni... ??? (pedig nem nyomom le a torkán)
  • Ebéd után pohárból kap vizet cirka két hete (sima pohár, nem kávés, mivel már "nagy" baba), és igazán szépen iszik. Azért a víz harmada mellémegy még, mert mohó. 3kortyonként elveszem tőle a poharat, hogy levegőt is vegyen :)
  • Kapott etetőszéket (Peg Perego Siesta). Sokat válogattam, mire döntöttem, hogy nekünk mi a megfelelő. Brendonban ez volt az egyetlen csomagolt példány (központi raktárban még volt 1), és pont abban a színben, amit akartunk.
  • Az óraátállítás teljesen bekavarta a reggeleinket. Mivel eddig 5-5.30 körül kelt és reggelizett, most 4-kor kel (ma pl. 3.45-kor) reggelizni, majd bő egy órát fent gőgicsél, majd alszik 40-50 percet. 

Fotók


Amikor már a járóka sem elég jó


 Köldöksérv
1. hó


4. hó


Etetőszék

 

Hason - az elején párnával támasztottam "alá" kicsit a gyereket, hogy megkedvelje a hasonfekvést és rájöjjön, milyen jót lehet így játszani... és bejött. Tesókkal nem volt gond, ők - Natasával ellentétben - eleve hason aludtak, nekik természetes volt a pozíció. Nati már más tészta volt, "nehéz eset"



Ikea szennyestartó ezerért
Vettünk többet belőle. Nekünk csak a műanyagok jönnek be, mivel a gyerekek szeretnek homokozni, és ebből elég csak kirázni, ha kosz kerül bele, avagy kitusolni. Ezt elég könnyen lehet mozgatni.



5 hós súly




Ma már 7240gramm, 66 centiméter



A lábáról húzta/rágta le


Hamarosan fodrászhoz kell mennie, amint ülni tud.



Csapdába ejti, elkapja,és remélem nem töri le

5 megjegyzés:

  1. Kedves Anyuka!

    Jakus Katalin vagyok és egy pozitív kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmedet.

    Az elmúlt években mióta megszültem Janka kislányom, meg kellett tapasztalnom, hogy sokszor milyen nehéz is találni egy olyan helyet, kávézót, éttermet, ahova nem egy akadálypálya bejutni babakocsival, nyugodtan be tudunk ülni, adott esetben be tudom pelenkázni Jankát, és a felszolgálók is toleránsak velünk. Anyukaként valószínűleg tudod, miről beszélek... Sokunknak ez gondot okoz, és sokszor beszélgetünk a többi szülővel, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy olyan web oldal, ahol könnyen rákereshetnénk az ilyen helyekre. Az ötlet már régóta él, mostanra találtunk is egy támogatót, a Gabit, aki segít ezt az oldalt lefejleszteni, és a kezdeményezés mellé állt.

    A programunk keretein belül létrehoztuk a Gabi Nagykövet alkalmazást, amin keresztül jelentkezhetsz anyuka nagykövetnek és segíthetsz a bababarát helyek hálózatának kiépítésében. A lényeg, hogy megtaláljuk és ajánlani tudjuk egymásnak azokat a helyeket, ahova nyugodt szívvel ülhetünk be kisbabánkkal együtt egy-egy városban, megkönnyítve ezzel a hétköznapokat, elkerülve a kellemetlen szituációkat.

    Gabi Nagykövetnek az alábbi linkeken jelentkezhetsz és bővebb információt is itt találsz: http://www.facebook.com/gabi.magyarorszag illetve a weboldalon: http://www.gabileszekabaratod.hu/

    Én már jelentkeztem nagykövetnek, remélem, Neked is tetszik ez a kezdeményezés!

    Üdvözlettel;

    Jakus Katalin

    VálaszTörlés
  2. Vááá! Több haja van, mint nekem! :-) Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. MEGNEVETTETTÉL :):):) :D:D:D

    VálaszTörlés