A fogantatástól...
.

2011. augusztus 4., csütörtök

Megrövidült méhnyak

Ehét kedden (29+4) felkerestem a dokimat a Klinikán, mivel szombat óta fájt a hasam, szúrt a hüvelyem, és kb. úgy éreztem, mintha a gyerek ki akarna esni. Frankón megrövidült a méhnyak. Az orvosom baromira mérges lett rám, hogy otthon a gyerekekkel focizunk, rohangálunk, játszóterezünk, és valószínűleg nem pihentem eleget, az volt az ok. Mindkét gyereknél betonbiztos volt a hasam, onnan egy ágyúval sem lehetett volna őket kirobbantani... miből gondoltam volna, hogy most másképp lesz?

Tehát most sok fekvés és pihenés van, testmozgás kilőve, vagy befektet az orvos, ezt megígérte.Eszem a magnéziumot, nem keveset, kálciumot is iszok mellé. Kaptam 10 napra elegendő Zinnat 500mg-os kapszulát, ha esetleg bármi lenne, fertőzés stb. és mondjuk nyílnék (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!), napi 2x1db.

Jövőhét csütörtökön kontroll.

Azt olvastam, hogy 1-2 korty konyak, vagy 1korty vörösbor is segít ellazulni, és a sok keményedés ellen kifejezetten használ. Az én hasam pedig már a 11. héttől keményedik rendszeresen. Még nem ittam, úgyhogy csak megemlítettem, hogy lehetne :) Valszeg ki fogom próbálni vacsi után.

Ma elmentünk a DM-be a férjemmel (sok pihenés után, előtt és közben) és megvettem mindent egy esetleges kórházi bent tartózkodáshoz, hogy emiatt se izgassam magam. 6hetet kell kibírni egyben. A férjem sokat segít, de a gyerekek most ovi híján itthon vannak, úgyhogy izgi a szitu, nem tudok egész nap feküdni, hisz férj is dolgozik.

Holnap már a 30. hétbe lépek!

Ui.: Gyerkőcnek még mindig nincs neve, nem tudunk megegyezni.

Viszont találtam egy frankó neves oldalt:


5 megjegyzés:

  1. Szia! Most talaltam ra ablogodra! Juhuuu!
    En meg csak a 18. terhessegi hetben tartok. Nekem is sokat kell pihenjek. Hat megertelek,folleg mar 2 gyerekkel ...nekem csak egy kisfiam van, es anniyira nehez nem "annyira"aktivnak leni,mint elotte.
    Meg csak az elso bejegyzesedet olvastammegyek tovabb,hogy megtudjak rollad/rollatok meg tobbet. Szep napot,sok pihit!

    VálaszTörlés
  2. Uhhhh, sajnálom :( mi is megrövidültünk, de azt mondta a doki, nem gáz még, így nem is ítélt fekvésre (vagyis meg sem rövidültem asszem, csak elkezdtem, vagy mi, nem értettem, és értelmes érték sem volt a papíromon), de én ehhez képest baromi jól vagyok...

    Eszter nagyon szép név, ha a következőnk kislány lesz, ő is Eszter lesz :)

    VálaszTörlés
  3. "Mindent a Babákról" nagyon szépen köszönöm! Remélem, hogy neked is sikerül a sok pihenés! Nem egyszerű, és roppant unalmas... szerintem. Megyek én is, megnézem a blogod :)

    VálaszTörlés
  4. Jeanner, én papírt sem kaptam róla. Gyorsan megvizsgált, aztán szaladt tovább. Úgy kellett belőle kihúzni, hogy miért is dühös rám. Na, csütörtökön megyek hozzá, akkor belefirkál majd a kiskönyvembe egy számot, majd beszámolok! Nekem amúgy azt mondta, hogy "ne emelgesse a gyerekeket, pihenjen, feküdjön, vagy befektetem!" Szóval szerintem pihizz, ne feszítsd a húrt! Mivel töménytelen időd lesz, kezd el a spanyolt, és a 40. hét végére meglesz a közeped belőle :):)

    VálaszTörlés
  5. Zsebbi, francia :D pihizek én, és amúgy sem csinálok megerőltetőt. Nekem mindent elmagyarázott a doki, mit jelent ez a dolog, mit tudom én, és ő mondta, hogy nem kell feküdnöm, csak pihizzek többet, meg ne emeljek. Így beosztom, mennyit utazok (egy héten max. 2x nem messzire), mit csinálok meg (mondjuk ma lepakoltam az asztalt, nem végeztem, na bumm, majd holnap befejezem), cserébe minden sélután van egy óra kötelező szieszta ágyban töltve, sokat kötögetek felpolcolt lábakkal, meg ilyesmi :) csak mondom, nekem ez a furcsa, hogy pont hogy az lett a lelkemre kötve, hogy ne feküdjek folyton, éljem az életemet, csak light-osabban... de jól is érzem magam szerencsére, szóval gondolom, nincs baj... :/

    VálaszTörlés