A fogantatástól...
.

2011. április 7., csütörtök

II. 12. heti UH (12+5)

Tegnap megejtettem a géndiagnosztikát:


Kombinált teszt adatok:


Szonográfus (Hajdú Krisztina) rendes volt, ugyanis a 2.8-as nyaki redő átlagon felüli, de még nem veri a lécet, viszont - szerinte - figyelmet igényel. Mondta, hogy amint megvan a vérteszt eredménye, két kismama között bemehetek hozzá megbeszélni annak függvényében, hogy szerinte szükség van-e bármiféle egyéb vizsgálatra. Meglett az eredmény, biológus szerint minden okés, próbált megnyugtatni (nagyon kedves fiatal nő volt), aztán bementem szonográfushoz, szerinte is minden okés. Nem kell mennem négyes tesztre, mert a vérem jó, hanem azt mondta, hogy a 18. heti uh-on legyen komplex szívultrahang, ott nagyon kijön már abban a korban, ha valami nem stimmel a babánál. Mint tudjuk, a mindenféle kóros bébiknél  a szervek,  a véráramlás stb. nem funkcionálnak tökéletesen, mint az egészséges kisbabócáknál.

Lintner-dokihoz fogok menni 18. heti uh-ra! Aztán még a klinikára a komplex szívre rá egy hétre.

Itt pedig kis Prüntyike oldalról, aki vélhetően (80%) LÁNY :):):)


Egész végig ugrabugrált, szopizta az ujját, forgolódott, alig lehetett megmérni. Majd a dvd-ből még vágok be fotókat. Mindene megvan, de nem volt ujjszámolgatás, mert alig lehetett utolérni, annyit pattogott. Méretei teljesen a korának megfelelőek - szóval feltornázta magát -, minden szép és arányos. A szokásos táblázat is megvolt, amit most nem raktam fel, de olyan, mint az első down-szűréses vizsgálatomnál, mindenhol 13+ akármennyi értékkel. Kérdeztem róla dokinőt, mondta, hogy ezeket "kistermetű kínai standardre" méretezték, ez nálunk nem fedi a valóságot, bébim tökéletes 12+5 napos baba.
Érzésem szerint a gyerekkel nincs semmi gond. Persze a javasolt vizsgálatokat nem fogom kihagyni, nagyon fontosnak tartom.

2 megjegyzés: