A fogantatástól...
.

2011. február 6., vasárnap

dpo 10-dpo14.

Január 31-én (dpo10.) lett 3 tesztem egyazon reggeli mintából halvány pozitív (2db 20-as vizeletsugaras teszt - Coralene -, 1db 25-ös tesztkazetta - Romed). Eldöntöttem, hogy másnap (dpo11.) azonnal megyek laborba és megnézetem a béta-hcg-t, valamint a progeszteronszintet (Mensmentisben - 5.400,-Ft/2db). Nagyon jól tettem, ugyanis:
2011.02.01
Progeszteron: 40,2 nmol/l
Hcg: 7,5 mIU/ml

DPO 10


Hcg
5-25-ig talán terhes
25-től terhes
Gondolom, ez a mesi napján esedékes értékekre vonatkozik... de lehet, hogy nem, mivel hcg vérvételre a dpo10. napjától küldik a reménykedő kismamákat.

Mivel még aznap e-mailben megkaptam az eredményt, azonnal felhívtam a nőgyógyászom. Azt mondta, hogy rögtön kezdjem el az Utrogestant (hüvelyi), 3x1/nap. Háziorvosom épp rendelt és felírta, férjem elszaladt kiváltani, így aznap este már utróval feküdtem le :)
A ciklusom átlagosan 28 napos, bár volt már 27 és 29 is, és nem voltam cikluskövetésen, tüszőrepesztőt sem kaptam, így a fogantatás dátuma nem biztos. 7-ből 6 kalkulátor 01.21-re tette 28 napos ciklussal számolva. Orvosom szerint itt történt valami, amit a progival megtámogatunk, de még bármi történhet, ne éljem bele magam, jövőhét kedden legyen egy köv. labor, hogy lássuk miként emelkedtek az értékek.

UTOLSÓ MENSTRUÁCIÓ: 2011.01.07.

Én már teljesen meghülyültem a várakozásba, ezért dpo14-en elmentem reggel egy újabb vérvételre.
2011.02.04.
Progeszteron: 110 nmol/l
Hcg: 32 mIU/ml

Progeszteron 80nmol/l-től jó, hcg-nek pedig 2naponta duplázódnia kell! Hcg-kalkulátorral megnéztem, 32,8 óra a két eredményből számolt duplázódási időm...most.

Örültem, mint majom a farkának :) Persze még nem lehet megnyugodni, progit legalább a 14. hétig dugdosni kell!

3 megjegyzés:

  1. jó, hogy leírtad, mert innen elég sok mindent megértettem :). a kérdésem csak annyi, hogy progi mérésre van értelme menni addig míg nem lesz pozitív teszt?
    Kaccso

    VálaszTörlés
  2. Szerintem van értelme, legalábbis, ha teljes hormont akar nézni a nőgyógyászod, akkor biztos benne lesz - raktam fel neked bnetre linket most az éjjel :) Viszont az esetleges jó progieredményektől függetlenül is, ha pozi lesz a teszt, akkor mindenképp nézesd meg, és a hcg-t is... ha minden okés, akkor hátra lehet dőlni és megnyugodni :):):) Az alacsony progeszteronszint áll a legtöbb vetélés hátterében. Én erről nem is tudtam, míg velem meg nem történt.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként meg ne is gondolj arra, hogy valami bajod van, lehet, hogy csak simán elkerülték egymást az alanyok, és ezért nem jött össze :) Én tudom, hogy túlspilázom a dolgokat, mert igyekszem bebiztosítani magam. Nem kell mindenkinek így tenni, de sokat gondolok arra, hogyha én annó tudtam volna erről, akkor talán másként alakul az előző terhességem.

    VálaszTörlés